Hopp til innhold
Breidablik skole ferdig rehabilitert
F.v. Bodil Hovden Gade (Holun arkitektur), Maria Haaland (prosjektleder Haugesund kommune) og Thor Andrè Ingebrigtsen Vestvik (prosjektleder). Foto: Haugesund Kommune

Breidablik skole ferdig rehabilitert

Hvordan tilpasse skyhøye krav til dagens skole til et 120 år gammelt bygg? Etter seks års arbeid er Breidablik skole ferdig rehabilitert.

– Spennende og krevende, sier byggingeniør i Omega 365 Areal, Thor André Vestvik Ingebrigtsen. 

Han har vært prosjektleder for Breidablik skole i Haugesund, et nyklassisistisk bygg midt Haugesund sentrum. Som et av byens største rehabiliteringsprosjekt, har skolen fått et totalløft fra gulv til tak, fra fasade til planløsning, ifølge kommunens nettsider. Alt arbeid er gjort med utgangspunkt i både antikvariske prinsipper og dagens krav til for eksempel universell utforming eller oppvarming. Prosjektet er realisert i tett samarbeid med Haugesund kommune, byantikvaren, arkitekt og spesialrådgivere, koordinert av Omega 365 Areal. 

– Det er skyhøye krav til nye skolebygg, som skulle tilpasses et 120 år gammelt bygg. Utvendig skulle det se ut som det gjorde, og innvendig har vi bevart så mange element som vi kan, samtidig som vi skal innfri dagens krav. Vi har skrelt bygget helt ned til bunn, etter at man har tatt litt her og litt der i en årrekke, sier Thor André. 

De største utfordringene har vært å få et tett og beint bygg, sier han. 

– Det å jobbe med et bygg fra tidlig 1900-tal er jo en utfordring i seg selv. Det har vært krevende, spennende og lærerikt, og gitt mye mestring, sier Thor André om prosjektet. 

Fremover mener Thor André det kommer flere lignende prosjekter. 

– Vi må ta vare på de bygningene vi har. Stadig mindre byggeareal gjør at det kommer mange rehabiliteringsjobber fremover. Jeg mener Omega 365 Areal stiller sterkt for å løse slike oppdrag. Vi har et godt tverrfaglig miljø og mange erfarne rådgivere med høy kompetanse på disse prosjektene, sier Thor André.