Bygg-kontrollør for Stavanger kommune

Omega Areal vant fram med erfaring og kompetanse i anbudsrunden for en toårig rammeavtale med Stavanger kommune. – En viktig avtale som åpner flere dører for oss, sier avdelingsleder Frode Eike.


- Vår jobb blir nå å kontrollere prosjekteringsarbeid som er gjort på alle større nybygg i Stavanger kommune. Vi skal kontrollere alt fra sjekklister til kvalitetssystem innen bygningsfysikk og brannsikkerhet på nye kommunale bygg i kommunen, sier avdelingsleder for Omega Areal i Ølensvåg, Frode Eike, som undertegnet avtalen like over nyttår.

Rammeavtalen går over to år, og har opsjon på ytterligere to år.

Vant på pris og kompetanse

Alle offentlige og private byggherrer er pålagt av Plan- og bygningsloven å utføre kontroll av prosjekteringsarbeidet på større nybygg. Kontrollen skal utføres av en uavhengig tredjepart. Siden loven ble iverksatt i 2013, er det enda ikke så mange aktører i markedet som har rukket å opparbeide seg referanser og erfaring på området. Det har derimot Omega Areal gjort.

- Vi har folk som har lang erfaring innen brannteknikk og bygningsfysikk, og vi vant frem med denne kompetansen. Tidligere har vi utført kontroller som dette blant annet for Statens Vegvesen, Statsbygg og kommuner, men det har vært enkeltstående forespørsler. Det er derfor en tillitserklæring å få en rammeavtale over flere år på dette området, sier Eike.

Uavhengig kontroll skal utføres på fire områder: Geoteknikk, konstruksjonssikkerhet, bygningsfysikk og brannsikkerhet. Omega Areal skal sørge for kontroll på de to sistnevnte områdene. Omega Areals erfaring på områdene vant frem over mer enn 15 andre tilbydere i anbudsrunden.

Viktig referanse

- Alle byggherrer er pålagt å utføre en slik kontroll, og disse kontrollene er kommet for å bli. Derfor er det avgjørende å være med fra starten av. Å få en så stor kunde som Stavanger kommune på dette området, er derfor en utrolig viktig referanse for oss for fremtidige oppdrag som dette. Dette forsterker også posisjonen vår for flere slike oppdrag inn mot det offentlige. Dessuten baner det også vei for oss sørover i regionen, poengterer Eike.

Kontrollen skal utføres på prosjektering av byggeprosjekter i såkalt klasse 2 og 3. Det er altså ikke småtteri Omega Areal skal sjekke opp i.

- Dette er noe vi vil lære utrolig mye av å jobbe med, og det vil utgjør en god del sysselsetting hos oss, sier Eike.

Omega Areal har i dag 35 ansatte.