Hopp til innhold
Ny avdelingsleder i Bergen
Christian Vevatne er ny avdelingsleder ved Omega 365 Areal i Bergen.

Ny avdelingsleder i Bergen

Det var litt tilfeldig at Christian Vevatne gikk fra boredekksarbeider til byggingeniør. En kort reise senere er han ny avdelingsleder i Omega 365 Areal i Bergen.

– Det er veldig mange hyggelige folk her på tvers av selskapene, sier Christian Vevatne om miljøet i Omega 365. 

I Bergen sitter han og resten av Omega 365 Areal sammen med søsterselskapene Solutions, Subsea og Consulting. Vevatne trives i et stort fagmiljø. Det vil si, han likte seg også i Bergen arkitektkontor, hvor ingeniøren begynte som nyutdannet i 2018. 

Tidligere hadde han jobbet offshore som boredekksarbeider. En skade på ski gjorde at Vevatne måtte skifte beite. Valget falt på byggingeniør. Etter studiene søkte han seg til arkitektkontoret, som i 2020 ble kjøpt opp av Omega 365. Alle ni gikk over til Omega 365 Areal, noe som gjorde at Vevatnes fagmiljø innen plan og teknisk, ble mye større. 

Liker varierte arbeidsdager

Reisen i Omega 365 Areal har vært innholdsrik for Vevatne. Han har jobbet med ulike byggeprosjekter, kommuneplan, søknader, byggesaker, samt teknisk planlegging som vann- og avløpsplaner og infrastruktur opp mot kommmuner og private utviklere. 

I tillegg har Vevatne også vært verneombud og hovedverneombud. 

– Jeg har fått jobbe med personalbiten i tillegg til fagdelen, for at de ansatte i Omega 365 Areal skal ha det bra, sier Vevatne.

Overgangen til avdelingsleder var ikke enorm. 

– Jeg jobber med mye det samme som før. Det er ganske allsidig, og jeg jobber med det meste innen prosjekter. 

Vevatne liker varierte arbeidsdager, hvor man jobber med hele spekteret. Han tror allsidigheten og tverrfagligheten kan være en styrke i den nye jobben. 

– Det er sånt som kommer som en del av jobben. Å bli avdelingsleder er en tillitserklæring – så får man bare håpe at man kan leve opp til forventningene, kommenterer Vevatne. 

Vevatne prøver alltid å ha klare prosesser og kundeforhold, og ta vare på ansatte best mulig. Likevel kom forespørselen om å ta over som avdelingsleder litt «ut av det blå», sier han. 

Men han var ikke i tvil. 

Vevatne sa ja på strak arm, forteller daglig leder i Omega 365 Areal, Gisle Heggebø. 

– Strukturert og ordentlig

Da tidligere avdelingsleder Joakim Kyrre Myklebust skulle gi seg for å flytte tilbake til sine hjemtrakter i Nordfjordeid, så ledelsen potensialet i Vevatne. I en overgangsperiode har Vevatne jobbet tett med Myklebust, for å gå seg litt inn i rollen.

– Det er en grunn til at vi har pekt på Christian. Han har vist at han er en strukturert og ordentlig kar som går for kvalitet i det han gjør. Christian er vel ikke veldig frampå med å markedsføre seg selv. Men han er veldig god på andre-salget, at kunden ser kvalitet og pålitelighet. Det er en god egenskap når man skal holde orden på de andre, at man har struktur og orden, og tenker marked, sier Heggebø. 

Heggebø trekker fram både Vevatnes offshore-erfaring og det større perspektivet på arbeidet Omega 365 Areal gjør. 

– Noen går helt inn i selve faget. Andre er mer analytiske og ser hele bildet. De ser utover sine egne valg, og hva som er konsekvensene av det vi gjør. Christian er en av sistnevnte, sier Heggebø. 

– Dessuten er Christian en kar som har god tillit blant de andre på Bergens-kontoret, legger Heggebø til. 

Reisen i Omega 365 Areal har vært innholdsrik for Vevatne. Han har jobbet med ulike byggeprosjekter, kommuneplan, søknader, byggesaker, samt teknisk planlegging.

Forsetter i prosjekter

Selv konsentrerer Vevatne seg om det nye ansvaret og faget sitt. Han vil ikke «miste» faget sitt hvor han trives så godt, og vil ha en balanse mellom prosjekter og det administrative.  

– Et mål er at jeg skal fortsette og jobbe med fagene. Man vil aldri være ferdig utlært. Det kommer hele tiden nye retningslinjer og veiledere fra stat, fylke og kommune, reflekterer Vevatne. 

Den største forskjellen blir at det suppleres med verktøy og systemer i Omega 365  innen økonomi, eksisterende og nye kunderelasjoner, som Vevatne ikke har jobbet med før. 

Spiller på hverandre

Selve lederrollen er han også i ferd med å bli vant til, og mener overgangen ikke er veldig stor. Vevatne har sansen for den uformelle lederstilen Omega 365 legger opp til. Han har ikke funnet fram findressen helt ennå. 

– I teamet har vi vært kollegaer frem til nå, så det blir en litt annen dynamikk. Men man trenger ikke så mye hierarki her. Det har vært veldig fint, sier Vevatne.  

Han setter også pris på å ha andre å spille på, både i Areal, Solutions, Subsea og Consulting, med folk med ulike bakgrunner og miljøer. 

– Det er både praktisk erfaring, og de som kommer rett fra utdanning, så det er stor variasjon. Noen har lang fartstid, andre kortere. Vi finner gode løsninger på det meste, sier Vevatne. 

Dessuten skjer det litt sosialt på tvers av kontorene, de drar for eksempel iblant ut og spiser sammen. 

– Det har mye å si at man omgås litt utenom arbeidstid, mener Vevatne. 

Selvbygging på fritiden

På fritiden lever han også ut andre sider som byggingeniør. Han bygger nemlig mye på huset han og kona har tatt over etter besteforeldrene hans like utenfor Bergen sentrum. Oppussingsprosjektene er mange på de 250 kvadratmeterne, hvor det ikke hadde vært gjort så mye siden 1980-tallet. 

Siden de flyttet inn for fem år siden, har Vevatne bygget opp en etasje på nytt, og bygget boder, terrasser og lagt heller. 

– Det er en yrkesskade, smiler Vevatne. 

– Det er utrolig kjekt å bygge ting, og sette ting ut i livet. Det blir en måte å holde seg i aktivitet og koble litt av fra det teoretiske, forklarer han. 

En annen måte å holde seg aktivitet, er å løpe etter sin aktive treåring i nærområdet. Vevatne og kona har én til på vei i høst, så det skjer mye for tiden. Nærmeste naboer er skog, sjø og turveier. Det passer en småbarnsfamilie godt. 

– Det skal ikke så mye til før en tur blir en oppdagelsesreise, sier Vevatne. 

Selv vil han at Bergensområdet skal oppdage Omega 365 Areal. 

– Vi har mange flinke folk i Omega som har skapt gode relasjoner til kunder på Haugalandet. Nå skal vi finne flere gode kunder i Bergensområdet. Jeg er ikke noen typisk selgertype, men det er mange andre flinke folk i Omega som kan kobles på. Stadig flere kjenner til Omega 365 og hva vi jobber med, sier Vevatne. 

Han ser styrken med at Bergens-kontorene sitter sammen. 

– Vi kan spille på hverandre og bruke de andre selskapene til å nå flere kunder.